Cu toți am auzit că un măr pe zi ne ține departe de doctor, însă care este sâmburele acestei vorbe? În acest articol vei descoperi beneficiile merelor si nutrientii pe care îi conțin pentru a știi cu adevărat ce legătură are vorba respectivă și dacă chiar este adevărat.
1.Merele pot scădea colesterolul ridicat și tensiunea arterială
Studiile au corelat consumul de mere cu riscul redus de boli cardiovasculare, care poate fi legat de beneficiile de scădere a colesterolului ale fibrelor solubile găsite în mere, conform sursei citate.
2. Scăderea în greutate
Merele sunt bogate în fibre și apă, două calități care le fac sățioase. Senzația de sațietate funcționează ca o strategie de slăbire, deoarece vă ajută să vă gestionați apetitul. Acest lucru, la rândul său, vă poate conduce să vă reduceți aportul de energie.
3. Benefice pentru inimă
- conțin fibre solubile, acestea ajuta la scăderea nivelului de colesterol din sânge;
- oferă polifenoli, unele dintre acestea, și anume epicatechina flavonoidă, pot scădea tensiunea arterială;
4. Risc mai mic de diabet
O serie de studii a constatat că consumul de mere și pere a fost asociat cu o reducere cu 18% a riscului de diabet de tip 2. Doar o porție pe săptămână poate reduce riscul cu 3%.
5. Sănătatea intestinală
Merele conțin pectină, un tip de fibre care acționează ca un prebiotic. Aceasta înseamnă că vă hrănește microbiota intestinală, care este bacteriile bune din intestin.
6. Protejarea creierului
Quercetina din mere vă poate proteja creierul împotriva stresului oxidativ. Cu toate acestea, sunt necesare cercetări suplimentare pentru a valida efectul consumului întregului fruct.
Nutrienți:
Un măr mediu(200 de grame) oferă următorii nutrienți:
Calorii: 104
Carbohidrați: 28 de grame
Fibre: 5 grame
Vitamina C: 10% din valoarea zilnică (VD)
Cupru: 6% din DV
Potasiu: 5% din DV
Vitamina K: 4% din DV
Aceeași porție oferă, de asemenea, 2-5% din DV pentru vitaminele E, B1 și B6.
Sursa: healthline.com
Mai multe știri pe republikanews.ro.
Ne găsiți pe pagina de Facebook RepublikaNews.