Sursa: andreearaicu.ro

Podoaba capilară, care este expusă la soarele intens toată vara, pierde foarte repede hidratarea facand ca părul sa fie deshidratat lipsindu-i complet si strălucirea. Apa de mare sărată și apa clorurată din piscine contribuie, de asemenea, la deteriorarea acestuia.

Părul expus intens la radiatiile solare se poate deteriora substanțial. Radiațiile UV agresive pătrund în interiorul fibrei părului, unde provoacă uscarea firului și pierderea strălucirii; părul se poate dezintegra din interior. Ca urmare, firul de păr moare și cade. Înțelegeți acum de ce este necesară protecția solară a părului? Insistați nu doar asupra hidratării părului, ci și asupra protecției UV.

Îngrijirea de vară a părului trebuie să includă atât produse de bază, gen șampon și balsam, cât și o mască, un spray de protecție solară cu factor UV sau alte produse protectoare, care să ofere părului îngrijirea adecvată.

sfaturi
  • Spală-ți părul mai rar și coafează-l mai puțin 

Dacă îți speli părul mai des, acesta ar putea deveni mai uscat prin privarea de nivelul natural de hidratare. Dacă vrei să îți revigorezi puțin părul între spălări, optează pentru un șampon uscat, și nu pentru spălarea propriu-zisă cu șampon. 

  • Hidrateaza-l eficient

Acestea conțin nu numai produse cu SPF pentru a proteja părul de soare, dar și șampoane hidratante, balsamuri, măști de păr și alte ajutoare puternice pentru un luciu sănătos.

  • Lăsați-vă părul să se usuce în mod natural natural
protejare

Uleiul hrănitor se aplică înainte de şamponare cu câteva ore şi se lasă părul acoperit cu un prosop.

Şamponul special se aplică diluat cu apă.

Masca se aplică pe şuviţele lungi (până la 1 cm distanţă de rădăcina părului) şi se lasă să acţioneze vreo 10 minute.

Clătirea îndelungată, până ce părul scârţâie, terminând cu apa rece pentru a determina strângerea solzilor de cheratină din care e alcătuit firul de păr.

Preuscare în aer liber, înainte de brushing.

‎‎

Sursa: parfimo.ro, doc.ro;

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *