De ce este bine să sacrificăm porcul în Ziua de Ignat?

Pe 20 decembrie, adică de Ignat, în gospodării se sacrifică porcii grăsuni care vor fi tranformați în cele mai delicioase bucate, special gătite pentru sărbătoarea Crăciunului..

Se spune că nu este bine să fie taiați după această dată. Bătraii spun că după 20 decembrie, porcii încep să slăbească.

Indiferent dacă respectați sau nu tradiţia, acordați atenţie maximă tăierii şi pregătirii lui pentru a nu transforma totul într-o tragedie. Este perioada când se pot produce multe incendii.

Tradiţionala sacrificare a porcului din această perioadă nu trebuie să pună în pericol gospodăria,. În acest sens, respectaţi următoarele reguli:

-alegeţi locul pentru pârlirea porcilor la o distanţă de siguranţă faţă de construcţii sau depozite de furaje;

-buteliile de gaze utilizate la pârlirea porcilor trebuie amplasate la distanţă faţă de arzător, iar furtunurile să fie prevăzute la capete cu coliere de fixare;

-confecţionaţi afumătorile din zidării de cărămidă şi materiale incombustibile şi amplasaţi-le independent de celelalte construcţii din gospodărie.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *