A fost a doua zi de examen, in cadrul sesiunii speciale a Bacalaureatului Olimpicilor. Candidatii au sustinut, marti dimineata, proba obligatorie a profilului. Vizibil emotionati absolventii de clasa a XII-a, sportivi de performanta, sau olimpici, au intrat in salile de examen increzatori intr-un rezultat bun. La Colegiul National “Nicolae Iorga” din Valenii de Munte, unde se sustine aceasta etapa speciala a examenului maturitatii, a ajuns si multiplul campion la inot, David Popovici, pentru proba la istorie. La iesirea de la examen s-a aratat multumit de ceea ce a facut si sper ca la un rezultat bun si la celelalte discipline.

Rand pe rand candidatii la examenul de Bacalaureat, sesiunea speciala a olimpicilor, au ajuns la colegiul National “Nicolae Iorga”, din Valenii de Munte. Marti dimineata a fost sustinuta proba obligatorie a profilului. Cei mai multi au avuut de optat fie pentru matematica, in cazul celor de la profilul real, fie la istorie, pentru uman. Asa s-a intamplat si in cazul lui Darius Catalin Petrache, campion national la inot.

David Popovici, cel ma bun inotator al lumii in 2022, a intrat si el in febra examenului de Bacalaureat. A venit la centru de examinare insotit de mama sa. Campionul mondial a sustinut marti proba obligatorie a profilului. In cazul sau, istoria.

Candidatii au avut la dispozitie trei ore sa rezolve subiectele, insa cei mai siguri dintre ei au iesit ceva mai devreme.

David Popovici a iesit aproape de finalul timpului alocat, increzator intr-un rezultat bun.

Miercuri, sportivul de performanta va sustine proba la alegere a profilului si specializarii, adica sociologie, in cazul sau. La proba de marti au participat 160 de candidati. In cadrul sesiunii BAC ului special 2023 s-au inscris 136 de sportivi, 3 candidati din domeniul militar si 24 de olimpici la diverse discipline.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *