logo
RNTV Live

Datele a jumătate din populația Franței au fost furate în cel mai mare atac cibernetic de până acum!

R-6
Constantin Corina

Peste 33 de milioane de oameni din Franța (aproape jumătate din populația sa) au fost afectați de cel mai mare atac cibernetic al țării vreodată.

Doi furnizori francezi de servicii pentru companiile de asigurări medicale au fost vizați, companiile admitând că datele a milioane de oameni au fost potențial expuse hackerilor.

„Este prima dată când există o încălcare la o asemenea amploare”, a declarat joi Yann Padova, avocat specializat în protecția datelor digitale și fost secretar general al Autorității franceze pentru protecția datelor (CNIL), pentru postul francez Franceinfo.

Două companii importante din domeniul asigurărilor medicale, Viamedis și Almerys, au fost recent ținte ale unor atacuri cibernetice desfășurate la interval de doar cinci zile la începutul lunii februarie.

Conform declarațiilor primului furnizor, Viamedis, hackerii au utilizat tehnici de phishing și au exploatați datele de autentificare ale profesioniștilor din industria medicală pentru a obține acces neautorizat în sistem.

În cazul companiei Almerys, aceasta a precizat că hackerii nu au reușit să compromită sistemul central, însă au reușit să acceseze un portal folosit de profesioniștii din domeniul sănătății.

Ambele companii au depus plângeri la procuratură și o anchetă este în curs de desfășurare pentru a identifica autorii acestor atacuri cibernetice și pentru a lua măsurile necesare pentru protejarea datelor sensibile și a preveni astfel de incidente în viitor.

Aproape jumătate din populația franceză – a fost afectată de scurgerea de date, care includea detalii precum „starea civilă, data nașterii și numărul de securitate socială, numele asigurătorului de sănătate și acoperirea oferită de poliță” a persoanelor afectate. , conform autorității franceze pentru protecția datelor (CNIL).

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor