logo
RNTV Live

Dani Alves a primit o condamnare de patru ani și jumătate de închisoare pentru infracțiunea de viol

dani-alves-trimis-in-judecata-pentru-agresiune-sexuala-cat-trebuie-sa-plateasca_1_size6
Dudau Andreea Valentina

Fostul fotbalist brazilian Daniel Alves a primit o condamnare joi, la patru ani și jumătate de închisoare, alături de cinci ani de libertate condiționată, din partea unui tribunal din Barcelona!

Acuzat că a violat o tânără de 23 de ani în toaleta salonului VIP al unui club de noapte din capitala catalană, Sutton, în noaptea de 30-31 decembrie 2022, fostul fotbalist brazilian Daniel Alves a aflat verdictul procesului său, care s-a desfășurat între 5 și 7 februarie.

“Judecătorii au decis că victima nu și-a dat consimțământul și că existau suficiente dovezi, în plus față de mărturia denunțătoarei, pentru a considera că violul a fost dovedit”, au declarat joi judecătorii. Fostul fundaș va trebui, de asemenea, să plătească 150.000 de euro victimei, care “nu mai poate dormi, ia medicamente și abia iese din casă”, conform declarațiilor făcute de verișoara ei în timpul procesului.

“Nu sunt un om violent”, s-a apărat la proces Daniel Alves, fost jucător la FC Barcelona, Paris Saint-Germain și Juventus, insistând că relația sexuală cu reclamanta a fost consimțită. Jucătorul a solicitat să fie exonerat sau, în caz contrar, să fie condamnat la doar un an de închisoare, o pedeapsă care a fost deja executată, având în vedere că a fost arestat preventiv din 20 ianuarie 2023 și că toate cererile de eliberare pe cauțiune au fost respinse.

Brazilianul, care a oferit cinci versiuni diferite ale presupuselor infracțiuni, a insistat asupra stării sale de ebrietate din noaptea de dinaintea Revelionului, știind că, dacă alcoolul era acceptat de judecători drept circumstanță atenuantă, pedeapsa sa nu putea depăși șase ani de închisoare. La finalul procesului, acuzarea a cerut nouă ani de închisoare, în timp ce avocații reclamantului au solicitat douăsprezece ani.

Ambele părți au posibilitatea de a face apel.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor