Miercuri, directorul general al companiei aeriene Dan Air, Matt Ian David, a anunțat că ultima cursă operată de pe Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav va avea loc pe data de 12 noiembrie. Începând cu data de 13 noiembrie, compania va începe să opereze zboruri de pe Aeroportul din Bacău, lansând noi rute.

David a explicat că toate operațiunile care erau programate să decoleze de pe Aeroportul Brașov până pe 11 decembrie vor fi efectuate din Bacău. El a menționat că pe Aeroportul Bacău, Dan Air va lansa noi curse care se adresează pasagerilor din Bacău, având în vedere interesele diferite ale acestora în comparație cu cei din Brașov. În timp ce zona Germaniei a fost mai de interes pentru pasagerii din Brașov, zona Italiei este mai relevantă pentru cei din Bacău.

Pasagerii care și-au cumpărat bilete și urmau să plece de pe Aeroportul Brașov au două opțiuni: pot solicita rambursarea contravalorii biletelor de avion sau pot beneficia de transport gratuit cu autocarele companiei aeriene până la Bacău, de unde vor zbura.

David a subliniat că Dan Air își va relua operațiunile de pe Aeroportul Brașov doar în cazul în care aeroportul funcționează non-stop. El a explicat că funcționarea aeroportului din Brașov ar fi rentabilă doar dacă acesta ar opera 24 de ore pe zi.

Potrivit directorului general al companiei, pierderile cauzate de nefuncționarea 24 de ore pe zi a aeroportului din Brașov s-au ridicat la 2,6 milioane de euro până în prezent, și ar fi fost de aproximativ 1-1,5 milioane de euro pe lună în timpul sezonului de iarnă, dacă nu s-ar fi mutat operațiunile la Bacău.

Schimbarea de operațiuni a avut loc în contextul în care reprezentanții Aeroportului Brașov au anunțat pe data de 30 octombrie că prelungirea programului aeroportului, de la 12 la 16 ore, va avea loc abia din data de 15 ianuarie 2024. Această schimbare a afectat programul și perspectivele de dezvoltare ale companiei Dan Air.

Reamintim că Dan Air a început să opereze de pe Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav în luna iunie a acestui an și a fost singurul operator aerian care a efectuat curse regulate de pe acest aeroport timp de două luni. Compania a planificat să aducă încă o aeronavă la Brașov și să crească numărul destinațiilor, însă amânarea prelungirii programului aeroportului a dus la mutarea operațiunilor la Bacău.

Sursă: AGERPRES

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *