Sursa: ziarulnational.ro

Județul Vrancea a fost martorul unui cutremur cu magnitudinea revizuită în creștere. Inițial evaluat la 3,6, cutremurul a fost ulterior revizuit la o magnitudine de 3,8 de către Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).

Evenimentul s-a produs vineri, la ora 11:08, în zona seismică Vrancea, care este cunoscută pentru activitatea seismică din această regiune. Cutremurul a avut loc la adâncimea de 80 de kilometri sub suprafața pământului.

Conform datelor INFP, epicentrul cutremurului a fost localizat la 43 de kilometri vest de orașul Focșani, 66 de kilometri nord de Buzău, 67 de kilometri est de Sfântu-Gheorghe, 80 de kilometri est de Brașov, 95 de kilometri sud de Bacău, 97 de kilometri sud-vest de Bârlad și 99 de kilometri nord-est de Ploiești.

Aceste evenimente seismice sunt relativ comune în regiunea Vrancea, care este situată într-o zonă cu activitate tectonică intensă. Acest lucru a dus la apariția unor cutremure cu o anumită frecvență de-a lungul timpului.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *