Un cutremur cu magnitudinea 3.4 s-a produs în România în dimineața zilei de 11 ianuarie 2024, în zona seismică Vrancea. Seismul a avut loc la ora locală 04:49:15 și a fost resimțit în mai multe orașe din țară.

Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), epicentrul cutremurului a fost localizat în zona Vrancea, la o adâncime de 81.8 km. Seismul a avut o magnitudine de 3.4, fiind clasificat ca un cutremur slab, însă suficient de puternic pentru a fi simțit în diverse localități.

Orașele aflate în apropierea epicentrului au fost Focșani, Buzău, Sfântu-Gheorghe, Barlad, Bacău și Brașov, acestea resimțindu-se cel mai puternic efectele seismului. Cu toate acestea, până în acest moment, nu au fost raportate pagube semnificative sau victime.

Cutremurele sunt relativ frecvente în zona Vrancea, cunoscută pentru activitatea seismică. Cu toate acestea, este important ca locuitorii să fie pregătiți și să respecte măsurile de siguranță în cazul producerii unor astfel de evenimente naturale.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *