Guvernul american a intensificat măsurile împotriva TikTok, invocând presupuse legături cu statul chinez, acuzații pe care platforma și compania sa mamă, ByteDance, le neagă. După ce Curtea Federală de Apel a respins pe 6 decembrie contestația TikTok împotriva unei legi care interzice aplicația, Curtea Supremă a SUA a decis să intervină, marcând o etapă semnificativă în acest caz controversat.
Judecătorii Curții Supreme au stabilit data de 10 ianuarie pentru dezbateri, refuzând însă cererea TikTok de suspendare a aplicării legii, prevăzută să intre în vigoare pe 19 ianuarie. Discuțiile vor aborda dacă legislația adoptată de Congres încalcă Primul Amendament al Constituției SUA, care protejează libertatea de exprimare.
Congresul american a votat legea în aprilie, subliniind riscurile potențiale de spionaj și manipulare în legătură cu guvernul chinez. În replică, TikTok a susținut că măsura este neconstituțională și că afectează libertatea de exprimare a celor 170 de milioane de utilizatori din SUA, reafirmând că nu a transmis date autorităților din China și că ar refuza orice astfel de cerere.
Decizia Curții Supreme este semnificativă, având în vedere că instanța analizează doar aproximativ 100 de cazuri anual, din peste 7.000 de cereri primite. Rezultatul acestui caz ar putea avea implicații majore asupra relației dintre tehnologie, libertățile civile și securitatea națională în SUA.
Mai multe știri pe republikanews.ro.
Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews