O delegație reprezentând Curtea de Conturi a României a desfășurat o vizită de lucru la Instituția Supremă de Audit a Estoniei – Riigikontroll (Oficiul Național de Audit al Estoniei), în perioada 20-21 noiembrie, potrivit unei informări postate pe pagina de Facebook a instituției.

Delegația a inclus președintele Curții de Conturi, Mihai Busuioc, și consilierii de conturi Carmen Drăgan, Dezso Csongor Attila și Bogdan Stan. Temele discuțiilor au abordat modul de organizare și funcționare al celor două instituții supreme de audit, precum și planificarea strategică a misiunilor de audit desfășurate de NAO Estonia. Un accent deosebit s-a pus pe relația dezvoltată de instituția estoniană cu Parlamentul și cetățenii.

Un alt subiect important discutat în cadrul întâlnirilor a fost auditul în domeniul IT și Data Analytics. Această discuție a deschis calea pentru coordonarea unei viitoare misiuni de audit comun între cele două instituții, sub conducerea NAO Estonia.

Aceste discuții au avut loc în contextul în care, anul trecut, Curtea de Conturi a României a fost gazda celei de-a XV-a Reuniuni a Grupului de lucru EUROSAI IT la București, unde SAI Estonia deține președinția și secretariatul.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *