Curtea Constituţională a respins ca inadmisibilă sesizarea formulată de partidul AUR cu privire la numirea Sulfinei Barbu în funcția de membru al Colegiului Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) de către Parlament.

Potrivit comunicatului oficial al CCR, instanța a constatat că nu sunt îndeplinite condițiile de admisibilitate în ceea ce privește relevanța constituțională a criticilor formulate, mai ales în cazul unei autorități care nu este reglementată la nivel constituțional, precum CNSAS. Judecătorii au subliniat că invocarea dispozițiilor constituționale nu este aplicabilă în acest context, iar conceptul de configurație politică a celor două Camere ale Parlamentului este unul dinamic și nu este reglementat de legea menționată în sesizare.

Pe 27 iunie 2023, Sulfina Barbu a fost numită în această funcție, iar AUR a anunțat că va ataca această decizie la Curtea Constituțională, considerând votul drept ilegal și în contradicție cu prevederile legale care impun reprezentanți din fiecare grup parlamentar în Colegiul CNSAS.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *