logo
RNTV Live

Curtea Constituțională a României: Anularea pensiilor parlamentare este considerată neconstituțională – Avocatul Viorel Mocanu obține victoria în instanță

CCR
Theo Tănăsescu

Avocatul Viorel Mocanu a obținut anularea deciziei privind eliminarea pensiilor foștilor parlamentari! Astăzi, Curtea Constituțională a României a aprobat în unanimitate excepția de neconstituționalitate a Legii 192/2023, prin care s-au abrogat dispozițiile din Capitolul XI al Legii nr. 96/2006 privind Statutul deputaților și al senatorilor.

Prin urmare, CCR a stabilit că legea care a redus indemnizațiile foștilor parlamentari, precum și ale celor care îndeplinesc condițiile de vârstă pentru pensionare, este neconstituțională.

Procesul a fost intentat de foștii parlamentari Mircea Filimon, Tudoriţa-Rodica Boboc și Verginica Novac, la Tribunalul Vrancea. Ulterior, s-a cerut sesizarea CCR. După decizia CCR, pensiile se vor plăti retroactiv.

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor