logo
RNTV Live

Cursurile de apă, decolmatate în Păuleşti

decolmatare rau sursa foto Bihoreanul
Theo Tănăsescu

Cursurile de apă, decolmatate în Păuleşti, pentru a se preveni astfel situaţiile neplacute când ar putea să apară inundaţiile, mai ales că suntem in plină perioadă de cod galben de precipitaţii abundente. Astfel de perioade sunt aşteptate si in lunile mai-iunie, aşa că autorităţile din Păuleşti au alocat bani de la buget pentru decolmatarea cursurilor de apă din localitate.

„În ultima perioadă, ne-am confruntat cu mai multe fenomene meteo extreme, inclusiv la noi în județ. În primăvara anului trecut am avut inundații, deoarece a plouat masiv. Cum pe raza comunei Păulești au apărut multe case noi, apele pluviale reprezintă o problemă majoră. Ca să stopăm efectul negativ, vom decolmata pârâurile Strâmba și Bleaja, precum și micii lor afluenți, dar și canalale care colectează volume mari de apă. Contractul a fost semnat, urmează să demarăm lucrările efective” – a declarat primarul Sandu Tudor.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor