logo
RNTV Live

Cupa „țărilor latine” la orientare desfășurată la Comarnic și Câmpina

concurs_orientare_sportiv sursa foto ziarul vpa-1200×900
Erika Stoica

Cupa „țărilor latine” la orientare desfășurată la Comarnic și Câmpina;

Primăvara aceasta, România este gazda Cupei Țărilor Latine la Orientare, eveniment sportiv de notorietate care reunește la linia de start sute de sportivi din mai multe țări latine și nu numai. Iar în 2023, competiția ajunge chiar pe Valea Prahovei, la Comarnic și Câmpina. Este cea de-a 28-a ediție a concursului internațional la care și-au anunțat deja înscrierea sportivi din Brazilia, Mexic sau Japonia și care se va desfășura în perioada 28 Aprilie – 1 Mai 2023.

Competiția este organizată de Federația Română de Orientare, cu sprijinul autorităților locale din Câmpina și Comarnic.  De altfel, pentru orașul Comarnic a devenit deja tradiție ca în preajma datei la care localitatea sărbătorește încă un an de existență oficială (27 Mai), pe plaiurile înalte de la poalele vârfului Gurguiatu să se organizeze acest concurs sportive cu etape de importanță națională sau de ranking mondial.

2023 este al 5-lea an consecutiv în care la Comarnic se organizează această competiție de orientare, la care participă zeci de sportivi din țară și de peste hotare. Iar faptul că anul acesta localitatea noastră găzduiește și Cupa Țărilor Latine nu poate decât să ridice standardele și să ne demonstreze că plaiurile Comarnicului constituie o zona de concurs provocatoare pentru sportivi, marcată și evidențiată excepțional de specialiștii în trasee și cartare.

Cele patru zile de orientare din Prahova încep vineri, 28 aprilie 2023, în zona Voila, unde este programată o rundă de antrenament, iar apoi, pe 29 aprilie, va avea loc etapa de circuit urban a Cupei „Țărilor Latine”, cu start la ora 10.30, în Municipiul Câmpina. În paralel, se vor desfășura o etapă a Campionatului Național de sprint urban, Cupa „Ok Silva” (competiție open), dar și Cupa Municipiului Câmpina, rezervată copiilor.

Cupa Țărilor Latine va continua Duminică și luni, 30 Aprilie – 1 Mai, la Comarnic, la poalele vârfului Gurguiatu, pe trasee special amenajate urmând a avea loc întrecerile de medie și lungă distanță. Totodată, în aceleași zile vor intra în competiție și elevii din localitatea noastră, care vor concura la cea de-a V-a ediție a „Cupei orașului Comarnic la Orientare”, la două categorii de vârstă: 15 și 19 ani (gimnaziu și liceu).

Duminică, în zi de sărbătoare, autoritățile locale din Comarnic vor organiza pentru toți participanții la competiție un picnic tradițional, în zona Centrului de concurs, precum și o serie de surprize artistice. Concursurile se încheie luni, de „Ziua Muncii”, cu o ultimă festivitate de premiere care va avea loc cu începere de la orele 13.00.

Reprezentanții Federației Române de Orientare au oferit un îndemn adresat sportivilor și spectatorilor de a se bucura de cele patru zile de orientare organizate în Prahova:

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor