logo
RNTV Live

Cupa deschide sezonul în baschetul ploieștean

cuparomaniei1-1160×654
Ștefan Petre

Sezonul 2023-2024 al baschetului românesc debutează oficial în acest weekend pentru CSM Petrolul Ploieşti și celelalte 17 echipe din prima ligă, fiindcă se desfășoară primul tur al Cupei României.

Toate echipele participante au fost repartizate în 6 grupe, fiecare grupă conținând câte 3 echipe. Primele clasate și cele mai bune două formații de pe locurile secunde se vor califica pentru Turneul Final care va avea loc anul viitor, în perioada 13-17 februarie 2024.

CSM Petrolul Ploiești a fost repartizată în Grupa D, alături de SCM „U” Craiova și SCM Timişoara.

Această fază a competiției se desfășoară în Sala Polivalentă din Craiova, pe parcursul a trei zile consecutive, începând de vineri și continuând în weekend.

Deoarece gazdele beneficiază de o zi de pauză, programul a fost stabilit astfel încât Petrolul să joace în două zile consecutive, întâi cu SCM Timişoara, sâmbătă seară, de la ora 20:00, și apoi cu SCM „U” Craiova, duminică, de la ora 19:00.

A fost o perioadă destul de scurtă de pregătire a noului sezon, în care am încercat să formăm o chimie între jucătorii noi şi cei din sezonul anterior, încercând totodată să-i implicăm la alt nivel şi pe cei tineri, pe care ne vom baza tot mai mult în acest an. Începem jocurile oficiale cu două partide eliminatorii, o situaţie uşor anormală, dar care se repetă şi trebuie să ne adaptăm şi să încercăm să ne calificăm. Vom întâlni două echipe puternice, care cu siguranţă îşi doresc şi ele să meargă mai departe în competiţie, dar vă asigur că şi noi avem aceleaşi gânduri. Fiind primele meciuri, nu ne cunoaştem prea bine adversarii, mai ales pe Craiova, care a schimbat toţi jucătorii străini, dar avem – să zicem – avantajul că stăm în prima zi a turneului şi putem vedea meciul direct dintre Craiova şi Timişoara. Vrem să jucăm un baschet de calitate, care să ne aducă o calificare Final Eight!

Mihai Popa, antrenorul principal de la CSM Petrolul Ploiești

În ceea ce privește componența echipei, s-au deplasat în Craiova 14 sportivi, singurul jucător absent fiind Codruț Dinu, care a suferit o accidentare.

Dintre cei 14 jucători prezenți, 9 sunt noi achiziții ale echipei: străinii Reginald Johnson, Shane Henry și Kenneth Carpenter, precum și românii Vlad Corpodean, Lorenzo Diaconescu, David Rașoga, Petru Voiculescu, Tudor Pîrvu și Vlad Negoițescu, care este ultima mutare oficializată. Din vechea gardă a echipei, rămân în lot Kenneth Funderburk Jr., Veljko Brkic, Bogdan Popa, George Angelian și Robert Pătraru.

Pentru cei interesați, toate partidele vor fi transmise în direct pe canalul de YouTube al Federației Române de Baschet: https://www.youtube.com/@FRB_TV.

Sursă: CSM Ploiești

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

George IonescuCOREP 07 SRL - Firma de constructiitermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor