Sursă foto: Playtech.ro

Joi, 29 iunie, compania de turism spațial Virgin Galactic, fondată de miliardarul Richard Branson, a participat la lansarea primului zbor comercial în spațiu. Este o etapă importantă pentru această companie.

Pasagerii, patru la număr, au ajuns în spațiu cu nava VSS Unity. Cei ce au ajuns în spațiu sunt: doi ofiţeri de rang înalt din forţele aeriene italiene, un inginer de la Consiliul Naţional de Cercetare din Italia (CNR) şi un angajat al Virgin Galactic.

Nava spaţială a depăşit 80 de kilometri altitudine, limita care, potrivit armatei americane, marchează începutul spaţiului, a anunţat un comentator pe transmisia video în direct a companiei. „Bine aţi venit în spaţiu, astronauţilor”, a declarat încântată Sirisha Bandla, o angajată a Virgin Galactic care a făcut ea însăşi călătoria.

Galactic 01 a decolat de la baza Spaceport America din statul New Mexico. Un imens avion purtător a decolat la ora locală 08:30 de pe o pistă obişnuită. Aproximativ o oră mai târziu, la o altitudine de aproximativ 15 km, a lansat nava, un avion-rachetă care seamănă cu un avion privat de mari dimensiuni.

Michael Colglazier: „Misiunile de cercetare ale Virgin Galactic vor inaugura o nouă eră de acces repetat şi fiabil la spaţiu pentru instituţiile guvernamentale şi de cercetare.”

Sursă: stiripesurse.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *