Sursă foto: Playtech

Pe măsură ce temperaturile cresc, este crucial să știm cum să ne protejăm în zilele cu caniculă. Iată câteva recomandări importante pentru a face față valului de căldură și a rămâne în siguranță:

  1. Stați la umbră și evitați expunerea prelungită la soare! Este recomandat să petreceți cât mai mult timp în locuri umbrite sau răcoroase pentru a evita riscul de insolație și alte probleme cauzate de supraîncălzire.
  2. Consumați suficientă apă pentru a vă hidrata corespunzător! Hidratarea este esențială în zilele caniculare. Beți apă regulat, chiar dacă nu simțiți sete, și evitați consumul băuturilor alcoolice, care pot deshidrata organismul.
  3. Purtați pălării de soare și haine lejere de culori deschise! Protejați-vă de razele directe ale soarelui purtând pălării și îmbrăcăminte ușoară, din materiale naturale și în culori deschise, care reflectă căldura și permit pielii să respire.
  4. Consumați fructe și legume proaspete! O dietă bogată în fructe și legume proaspete poate ajuta la menținerea hidratării și a nivelului de vitamine și minerale necesare organismului în această perioadă.
  5. NU aprindeți focul în zone cu vegetație uscată sau împădurite pentru a preveni incendiile! Canicula crește riscul de incendii, așa că evitați să faceți focuri în natură și asigurați-vă că stingeți complet orice sursă de foc înainte de a pleca.
  6. Resturile de țigară pot genera incendii. NU le aruncați la întâmplare! Asigurați-vă că aruncați țigările în locuri sigure, de preferat într-un recipient metalic sau de sticlă care poate stinge resturile.

Pentru informații suplimentare despre codurile meteo emise și măsurile de siguranță, consultați site-ul oficial al Administrației Naționale de Meteorologie la https://www.meteoromania.ro/avertizari/.

De asemenea, informații despre comportamentul adecvat în situații de urgență pot fi obținute accesând platforma națională de pregătire pentru situații de urgență la https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU, disponibilă gratuit pe App Store și Google Play.

Respectarea acestor sfaturi poate contribui semnificativ la menținerea sănătății și siguranței pe parcursul zilelor caniculare.