logo
RNTV Live

Cum s-a desfășurat vineri traficul la frontieră?

frontiera
Dudau Andreea Valentina

Află cum s-a desfășurat vineri, 8 decembrie, traficul la frontieră!

POLIȚIA DE FRONTIERĂ ROMÂNĂ: „În data de 08.12.2023, prin punctele de fro­ntieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control (atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire) aproximativ 162.200 de persoane, cetățeni români și străini, şi aproximativ 50.100 de mijloace de transport. Pe sensul de intrare în România au fost 85.300 , dintre care 6720 de cetăţeni ucraineni. Astfel, începând cu data de 10.02.2022 (perioadă pre-conflict), până la data de 08.12.2023, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 6.814.365 cetăţeni ucraineni. În continuare, controlul de frontieră la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislației naționale și comunitare, Poliția de Frontieră lucrând la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere. Informații privind situația punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.”

Polițiștii de la frontieră au sesizat următoarele:

  • 61 de fapte ilegale (35 infracţiuni şi 26 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
  • valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 93.100 lei;
  • bunuri ridicate în vederea confiscării, în valoare de peste 211.100 lei;
  • nu s-a permis intrarea în ţară a 8 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 13 cetăţeni români din diferite motive legale.

Poliţia de Frontieră acționează în sistem integrat cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, în vederea realizării unui schimb operativ de date și informații pentru gestionarea, în mod eficient, a cazurilor apărute.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor