logo
RNTV Live

Cum putem să reducem consumul de energie, având în vedere că, deși românii doresc facturi mai mici, 50% dintre aceștia nu sunt dispuși să scadă temperatura sub 22 de grade Celsius?

celsius
Constantin Corina


Cu facturile crescând, 50% dintre români își mențin confortul termic între 22 și 24 de grade, conform unui studiu recent al două companii de energie

Florin Căruceru evidențiază că indiferent de costul facturii, unul din doi români preferă să mențină o temperatură între 22 și 24 de grade Celsius în casă. Totuși, 46% dintre consumatori optează pentru temperaturi mai scăzute, setând termostatul între 19 și 21 de grade.

El continuă prin sublinierea că există și proprietari care se simt confortabil la temperaturi între 16 și 19 grade Celsius, însă aceștia reprezintă doar 4% din populație. Deși mulți preferă căldura în locuințe, acest lucru nu împiedică adoptarea unor măsuri pentru reducerea consumului de energie, conform declarațiilor a 80% dintre români.

În ceea ce privește metodele de reducere a consumului de energie, Căruceru menționează că peste 40% dintre noi folosesc termostate inteligente pentru controlul temperaturii și încearcă să deconecteze aparatura electrică când nu este necesară. Aerotermele și radiatoarele sunt primele pe listă pentru a fi oprite atunci când nu sunt folosite. Consumăm și becuri eficiente energetic și le stingem mai des. De asemenea, 44% dintre consumatori reduc durata iluminatului în locuințe.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor