Cum avansează cele 11 proiectele finanțate de Fondul Prahova pentru Educație

Câștigătorii granturilor oferite de Fondul Prahova pentru Educație – ediția a II-a, au început deja lucrul la proiectele propuse pentru finanțare. Cele 11 proiecte câștigătoare au fost selectate din 30 de echipe.

Care sunt proiectele câștigătoare

1.Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr.1

Prin proiectul  „Tărâm de poveste”, va fi amenajat un loc de joacă în curtea instituției pentru activități educative și de petrecere a timpului liber pentru copiii cu dizabilități. Până acum a fost realizată documentația tehnică și au fost contractate bunurile ce urmează a fi montate.

2. Colegiul Spiru Haret Ploiești

Prin proiectul „Inițiativa Haretiană Pentru Comunitate”, va fi renovată cantina școlară, astfel încât să poată oferi un spațiu primitor și modern pentru a servi masa. Echipa de proiect a mobilizat întregul personal al școlii și au început în forță renovarea cantinei. Cantina va fi gata luna aceasta.

3. Colegiul Național Ion Luca Caragiale

Inițiatorii proiectului „BEST (Bucătărie-Educație-Sănătate-Tradiție)” își propun să renoveze cantina școlară prin dotarea cu echipamente moderne și să organizeze aici ateliere privind alimentația și obiceiurile sănătoase. În ultimele săptămâni s-au achiziționat materialele și echipamentele necesare, spațiul a fost pregătit pentru începerea igienizării și s-au vopsit mesele și scaunele.

4. Asociația Pay It Forward RO2D2

Prin proiectul „STEAM-O lume creativă prin tehnologie și artă”, vor fi organizate ateliere de printare 3D și robotică, fotografie, jurnalism, dezvoltare personală pentru elevi. Echipa a început etapa înscrierilor pentru atelierele din proiect. Pentru primul atelier, cel de jurnalism, înscrierile s-au desfășurat în luna septembrie, online, pe canalele de comunicare ale echipei RO2D2, dar și ale Fundației Comunitare Prahova.

5. Liceul Tehnologic Gheorghe Ionescu Sisești Valea Călugărească

Prin proiectul „Liceul cu plante medicinale”, va fi construită o seră și un spațiu de uscare a plantelor în cadrul unității de învățământ, cu scopul formării atitudinilor și deprinderilor specifice pentru elevi, pentru aplicarea tehnologiilor specifice agriculturii ecologice pentru plante medicinale. Până acum, au fost achiziționate și montate sera și spațiul de uscare a materialelor. Primele însămânțări în noua seră vor avea loc în ianuarie 2024.

6. Grădinița Nr.2 Filipeștii de Pădure 

Proiectul „Educația e șansa mea!” are ca scop modernizarea spațiului educațional neutilizat al grădiniței, destinat desfășurării unor ateliere educaționale non-formale și de dezvoltare personală pentru preșcolari, ca  teatru, dans, canto, ateliere de limba engleză, ateliere de creație și alte activități practice. După o perioadă intensă și cu multe provocări, renovarea sălii de clasă este gata si au început deja atelierele cu părinții  și copiii.

7. Școala Gimnazială Andrei Mureșanu Ploiești

Prin proiectul „Mai sănătos, mai fericit”, va fi amenajat un foișor în curtea școlii pentru activități extracuriculare. Amenajarea acestui spațiu exterior va permite desfășurarea activităților școlare și extrașcolare de nutriție, de consiliere pentru adoptarea unui stil de viață sănătos, de exersare a unor competențe de relaționare, de comunicare și joc. Echipa de proiect a lucrat intens la dosarul privind aprobările necesare construcției și s-au depus documentele pentru avize. Foișorul va fi utilizat de elevii scolii începând cu primăvara anului 2024.

8. Primăria Provița de Jos

Prin proiectul „Școala în aer liber Provița de Jos”, va fi amenajat un laborator în aer liber pentru activitățile educaționale la Școala Gimnazială Provița de Jos. Echipa de proiect a demarat procedura de achiziție a serviciilor de construcție, iar finalizarea proiectului va avea loc în luna decembrie.

9. Școala Gimnazială Nr.2 Boldești Scăeni

Proiectul „Sănătate, echilibru și armonie într-o școală prietenoasă” va face posibilă construirea unei săli în curtea școlii, cu scopul de a crește starea de bine a elevilor, prin dezvoltarea inteligenței emoționale a acestora într-un spațiu adecvat, cu ajutorul activităților educative formale și nonformale. Echipa a depus actele pentru avize și au desfășurat procedura de achiziție a serviciilor de construcție a spațiului.

10. Școala Gimnazială Mihai Eminescu

Prin proiectul „Vocea ta contează!-Radioclubul școlar E/FM/inescu”, va fi amenajat un post de radio în școală și vor fi organizate ateliere de comunicare, de radioemisie, de public speaking. Sistemul radio este deja montat si au demarat o serie de ateliere de radiojurnalism alături de jurnaliști locali.

11. Liceul Tehnologic Lazăr Edeleanu  Ploiești

Prin proiectul „Amprenta Noastră!”, va fi amenajat un spațiu educativ în aer liber și vor fi organizate ateliere de protecția mediului pentru elevi, în vederea dezvoltării competențelor profesionale specifice la elevii din domeniul de calificare Protecția mediului. Renovarea se va desfășura până la finalul anului 2023, iar elevii se vor bucura de noul spațiu începând cu anul 2024.

Cine sponsorizează proiectele câștigătoare

Fondul Prahova pentru Educație este un program de finanțare privată coordonat de Fundația Comunitară Prahova, finanțat de OMV Petrom, cu contribuția Grup Feroviar S.A., Poerner România, Vadeco și Rohrer Servicii Industriale pentru a susține proiecte educaționale dezvoltate de către organizații neguvernamentale,  unități de învățământ  sau instituții publice din județul Prahova.

Având un buget total de granturi de 1.010.000 lei pentru 2023, Fondul Prahova pentru Educație este cel mai mare fond de finanțare pentru proiecte educaționale din Prahova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *