Sursă: Profimedia

Președintele american, Joe Biden, care a ajuns la Vilnius pentru summitul NATO, a exprimat entuziasm în legătură cu acordul dat de președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, privind aderarea Suediei la Alianța Nord-Atlantică.

Citește și: La summitul NATO, Erdogan va avea o întrevedere cu Biden

Joe Biden a declarat într-un comunicat: ,,Sunt pregătit să lucrez cu președintele Erdogan și Turcia pentru a întări apărarea și descurajarea în zona euro-atlantică” și a afirmat că așteaptă cu nerăbdare să întâmpine Suedia ca al 32-lea stat membru al NATO.

Premierul suedez, Ulf Kristersson, a reacționat pozitiv la anunțul președintelui turc, numind aceasta o ,,zi bună” și un ,,pas foarte mare” pentru țara sa. La o conferință de presă la Vilnius, unde are loc summitul Alianței, Kristersson a declarat: ,,Facem un pas foarte mare spre ratificarea oficială a aderării Suediei la NATO. Este o zi bună pentru Suedia”, exprimându-și bucuria față de acordul anunțat de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Ministrul german al afacerilor externe, Annalena Baerbock, a folosit Twitter-ul pentru a transmite un mesaj de încurajare, salutând ,,veștile bune de la Vilnius” în urma acordului dat de președintele Erdogan.

Ea a declarat: ,,Calea pentru ratificarea de către Turcia a aderării Suediei la NATO este în sfârșit liberă.”

Sursă: AGERPRES

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *