Sursa: autoevolution.com

Dogen City este un orașul inteligent de îngrijire a sănătății care plutește pe mare creat de japonezi. Acesta integrează mediul alimentar, arhitectura, datele, energia și resursele oceanice, cu accent pe asistența medicală.

Orașul Dogen are 1,58 km în diametru și aproximativ 4 km în circumferință. Această dimensiune corespunde conceptului japonez de „1 ri, 1 oră. Cu aproximativ 10.000 de locuitori, orașul funcționează la nivel de oraș, dar locuibilitatea orașului este ca cea a unui sat mic.

Facilitățile orașului vor include un stadion, parcuri plutitoare, cimitire, locuri de rugăciune și hoteluri. Proiectat ca un „oraș medical pe mare”, Dogen va oferi facilități pentru turismul medical. Designerii spun că legumele proaspete vor fi cultivate în oraș printr-o metodă specială care utilizează apa de mare.

Orașul Dogen este un oraș sustenabil conceput să funcționeze ca un oraș plutitor de asistență medicală inteligentă în timp de pace și ca un oraș de sine stătător în cazul unui dezastru natural.

Dogen City este format din trei produse de infrastructură:

  1. Inel locuibil:

Oferă infrastructură de locuit și locuințe publice pentru a face zona locuibilă. Forma sa, ca o navă, protejează golful interior și îl protejează de tsunami.

  1. Centrul de date Undersea Edge:

Răcită sub apă, oferă servicii cu valoare adăugată ridicată, cum ar fi sistemul de operare de management urban, analiza datelor de asistență medicală și simularea descoperirii de medicamente, reducând în același timp consumul de energie.

  1. Arhitectură plutitoare autonomă:

Se poate deplasa liber în golful interior, nu este supus constrângerilor de teren și permite reconfigurarea flexibilă a funcțiilor urbane.

Sursa: studyfinds.org

Sursa: n-ark.jp

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsiți pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *