Cuburile de gheata sunt la mare cautare in aceasta perioada caniculara. Astfel, la singura fabrica de gheata din Prahova se lucreaza fara incetare pentru a face fata comenzilor din toata tara. Norocosi se pot considera si angajatii de aici, care nu sufera de cald, ba dimpotriva, sunt nevoiti sa imbrace o haina groasa, atunci cand intra in camera frigorifica, unde temperatura ajunge pana la -15 grade Celsius. Cererea este mare pentru acest produs, iar pentru a se adapta noilor tendinte administratorii au venit cu noutati de sezon.

In singura ghetarie din Prahova, situata langa Ploiesti, zgomotul cuburilor de gheata care cad din masini, se aude 24 de ore din 24, iar angajatii ambaleaza mii de pungi in fiecare zi. O afacere prospera in plina canicula, mai ales ca acum vanzarile au explodat. 

Asa ca volumul de munca este mare, dar angajatii au cele mai bune conditii in care isi desfasoara activitatea. Mai ales cand afara temperatura creste pana la aproape 40 de grade Celsius.

In medie, intr-un interval de 24 de ore sunt produse aproximativ 15 tone de gheata.

Pretul de vanzare al cuburilor de gheata direct din fabrica, pleaca de la 3 si poate ajunge pana la 7 lei, pentru o punga, in functie de cantitate.

By Costin