logo
RNTV Live

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, Orchestra Medicilor “Dr. Ermil Nichifor” a organizat un concert la Palatul Bragadiru, interpretând lucrări de Bach și Ceaikovski

who-bragadiru-palace-event-04-04-2024-211-of-228
Constantin Corina

Joi, Orchestra Medicilor “Dr. Ermil Nichifor” a organizat un concert la Palatul Bragadiru, marcând astfel Ziua Mondială a Sănătății și 75 de ani de la înființarea OMS, conform Biroului de Țară al Organizației Mondiale a Sănătății în România

Orchestra Medicilor a organizat joi, la Palatul Bragadiru, un concert în onoarea Zilei Mondiale a Sănătății, conform Biroului de Țară al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) în România. Evenimentul a reflectat tema globală a OMS pentru 2024, “Sănătatea mea, dreptul meu”, pledând pentru drepturile la servicii medicale de calitate pentru toți.

Concertul susținut de Orchestra Medicilor “Dr. Ermil Nichifor”, cu interpretări de Bach, Ceaikovski, Haydn și Popovici, a fost punctul central al serii. De asemenea, o expoziție ilustrând progresele în domeniul sănătății din România și din întreaga lume a fost prezentată în centrul Bucureștiului.

În discursul de deschidere, dr. Caroline Clarinval, reprezentantă a OMS și șefă a Biroului de Țară al OMS în România, a subliniat angajamentul politic al României pentru îmbunătățirea accesului la servicii medicale de calitate și importanța investițiilor în sistemul de sănătate.

La eveniment au participat reprezentanți ai Guvernului, misiunilor diplomatice, instituțiilor de sănătate, organizațiilor neguvernamentale internaționale și comunității medicale, printre care consilierul prezidențial pentru Sănătate, conf. univ. dr. Diana Păun, secretarul de stat din Ministerul Sănătății, dr. Tiberius Marius Brădățan și președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, dr. Valeria Herdea.

Ziua Mondială a Sănătății, sărbătorită anual la 7 aprilie, marchează înființarea OMS în 1948 și atrage atenția asupra unor subiecte de sănătate globale. Constituția OMS, adoptată acum 75 de ani, a recunoscut sănătatea drept un drept fundamental al omului și un factor crucial pentru pace și securitate în lume.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor