Lipsa unui centru civic în Ploiești a fost resimțit din plin, odată cu organizarea evenimentului care a marcat cei 520 de ani de atestare documentară a municipiului. Practic traficul a fost paralizat, iar nervii șoferilor au fost întinși la maximum. În acest sens, consilierul local Alexandru Ștefan susține că va iniția un proiect de hotărâre prin care să se facă primii pași pentru ca Ploieștiul să aibă un centru civic.

Decizia conducerii Primăriei Ploiești de a organiza anul acesta Zilele Municipiului Ploiești pe sectorul de drum cuprins între Halele Centrale, Palatul Culturii și Palatul Administrativ  a arătat pe cât se poate de clar că este nevoie de amenajarea unui centru civic în municipiu.

În acest sens, consilierul local Alexandru Ștefan susține că va propune un proiect de hotărâre prin care să fie realizat un concurs de proiecte de arhitectură pentru zona respectivă.

În atenția municipalității există sau mai bine spus au exista două proiecte prin care s-a propus reamenajarea zonei aflate între Catedrală și Halele Centrale.

Unul dintre ele prevedea în primă fază demolarea blocului cu 7 etaje, în timp ce al doilea proiect prevedea modernizarea Halelor Centrale și zona parcului Toma Socolescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *