Crin Antonescu participă la simpozionul 'PNL între prima şi a doua modernizare a României: 147 de ani de liberalism', organizat la Biblioteca Centrală Universitară, în București, marți 24 mai 2022. Inquam Photos / George Călin

Candidatul coaliției de guvernare la alegerile prezidențiale, Crin Antonescu, afirmă că nu este și nu a fost niciodată agent al vreunui serviciu de informații, el spunând că implicarea unor structuri ale serviciilor de informații în politica românească este ”secretul lui Polichinelle”. ”Dacă e vorba de sistemul acela ocult, am fost totdeauna împotriva lui și el nu va mai exista dacă voi fi președinte”, dă asigurări Antonescu.

Într-o declarație recentă, Crin Antonescu, candidatul susținut de coaliția de guvernare la alegerile prezidențiale, a negat orice asociere cu serviciile secrete, subliniind că nu a fost niciodată agent al vreunui serviciu de informații. El a evidențiat că, în cazul în care va fi ales președinte, va asigura că serviciile de informații își vor îndeplini strict atribuțiile constituționale, fără a influența scena politică.

Antonescu a recunoscut că influența serviciilor în politică a fost o realitate de mulți ani, devenind un “secret al lui Polichinelle”. El s-a poziționat ferm ca un candidat anti-sistem, promițând să elimine orice influență ocultă a serviciilor în politică, dacă va fi ales președinte.

Referindu-se la alți candidați care își anunță parteneriate cu diverse personalități pentru funcția de prim-ministru, Antonescu a avertizat că astfel de promisiuni fie induc în eroare electoratul, fie sugerează o încălcare a spiritului Constituției. El a subliniat că președintele ales trebuie să colaboreze cu guvernul existent, evaluându-l și căutând o direcție comună de acțiune, fără a forța schimbări neconstituționale.

În ceea ce privește Curtea Constituțională a României (CCR), Antonescu a propus deschiderea unei dezbateri publice privind recrutarea membrilor CCR exclusiv dintre judecători. El consideră că această măsură ar putea elimina suspiciunile legate de influențele politice în deciziile Curții, asigurând o independență reală a acesteia.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews