logo
RNTV Live

Creșterea taxelor și eliminarea unor facilități vor fi decise cel mai devreme în 2024

F48B54AB-A9D1-4589-9455-D7CF365A9F6D
Tudor Teodora

Adrian Câciu, Ministrul Finanțelor, a declarat că aspectele precum ajustarea taxelor, impozitelor sau eliminarea unor facilități pentru anumite sectoare urmează să fie decise abia în 2024. Măsurile implementate de acestea se vor produce în anii 2025-2026, acolo unde există “distorsiuni economice create de sistemul fiscal”.

Câciu a fost întrebat, într-o conferință de presă ce a avut loc la Palatul Victoria, dacă sunt luate în considerare noi creșteri de taxe și eliminări ale facilităților fiscale pentru anumite sectoare în 2024.

„Eu v-am spus destul de clar şi am fost destul de clar că în 2023 şi în 2024 o ajustare masivă nu va mai avea loc, jalonul din PNRR spunându-ne ce am avut de făcut până în 2023. Pe de altă parte, tot în PNRR se prevede ca până în 2026, după analiza regimului fiscal, să intrăm pe o serie de ajustări. Din punctul meu de vedere, acest lucru va fi făcut, dar vă vom anunţa după deciziile coaliţiei, dar nu mai devreme de 2024. O să vedeţi la momentul în care începem această dezbatere şi implementarea să se facă în 2025, 2026 pe anumite zone. Acolo unde, pentru că se pune întotdeauna un subiect ca şi cum ar fi un subiect care-i defavorizează pe unii sau pe alţii, acolo unde sunt distorsiuni economice create de sistemul fiscal”, a declarat Adrian Câciu.

În anul 2023 au intrat în vigoare o serie de măsuri fiscale prin care taxele au fost crescute pentru anumite microîntreprinderi și anumite facilități fiscale au fost eliminate.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Mai multe informații gasiți aici: Ministrul de Finanțe Câciu anunță că eventuale creșteri de taxe și eliminarea unor facilități fiscale vor fi decise cel mai devreme în 2024

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor