logo
RNTV Live

Crește numărul morților din cauza gripei în Prahova

sura Radioa Chisinau
Erika Stoica

Raportările recente privind situația îmbolnăvirilor de gripă în țara noastră arată o tendință îngrijorătoare, cu un număr crescut de decese. În ultima săptămână analizată, au fost înregistrate 14 noi cazuri de decese la pacienți confirmați cu această afecțiune. Din acestea, trei cazuri au fost semnalate în județul Prahova. Astfel, numărul total de decese înregistrate în acest sezon gripal în Prahova a ajuns la 8, cu trei decese în plus față de intervalul anterior de raportare.

Pe parcursul stagiunii de gripă, în județul Prahova s-a confirmat prezența virusului gripal la 29 de pacienți, aceștia prezentând diferite forme de gripă A.

Cu toate că numărul de cazuri de gripă și decese a crescut, autoritățile remarcă o scădere a numărului de pacienți cu afecțiuni respiratorii în ultima perioadă.

Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), în săptămâna analizată, au fost raportate în total 128.070 de cazuri de infecții respiratorii, înregistrându-se o creștere de 17.9% față de aceeași perioadă a sezonului precedent și o scădere de 5.7% față de săptămâna anterioară.

În ceea ce privește gripa clinică, cele mai multe cazuri au fost înregistrate la nivel național în municipiul București și în județele Cluj, Brașov, Iași și Prahova, numărul total fiind de 7.398 de cazuri.

Ministerul Sănătății precizează că, deși nu se înregistrează o epidemie de gripă în România, activitatea gripală continuă cu o intensitate înaltă și o răspândire geografică extinsă a virusurilor gripale.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor