logo
RNTV Live

Credinciosii au luat cu asalt Manastirea Ghighiu, in zi sfanta/ VIDEO

9954759b-c202-4816-bf04-f8ebd255ad92
Erika Stoica

Mii de credinciosi participa astazi la Sfanta Liturghie oficiata de un sobor de preoti aici la Manastirea Ghighiu. Ca in fiecare an, de Izvorul Tamadurii, oameni din toate colturile tarii vin pentru a lua aghiasma. Tradiţia spune că în spatele Mănăstirii Ghighiu, încă din vechime, era un izvor tămăduitor, cu o apă rece şi bogată, care a ţâşnit chiar pe locul unde s-ar fi arătat Maica Domnului, poruncind logofătului Coresi să ridice mănăstirea. De la acest izvor şi-a luat mănăstirea hramul Izvorul Tămăduirii.

De hramul mănăstirii, care se praznuieste astazi, la marea sărbătoare a Izvorului Tămăduirii, curtea aşezământului s-a umplut ora la ora de credincioşi, iar aleea care duce la izvor este parcursă de oameni, în semn de smerenie şi recunoştinţă. De asemenea, tradiţia spune că izvorul de la manastire are apă tămăduitoare, lucru dovedit în timp, prin mărturiile oamenilor care au băut această apă cu credinţă şi s-au vindecat de diferite boli. Binefacerile Maicii Domnului se revarsă asupra mănăstirii şi a pelerinilor si prin Icoana Făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Siriaca”.

Oamenii s-au asezat încă de la primele ore ale dimineții la rând pentru a ajunge la icoană sfântă. Agheasma Mică, luata de Izvorul Tamaduirii poate fi bauta de credinciosi tot anul, spre deosebire de Agheasma Mare, care se bea doar câteva zile după Bobotează.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor