Altman, unul dintre fondatorii clasici ai abandonului școlar, înrudindu-se cu Mark Zuckerberg, a luat decizia de a părăsi universitatea Stanford în al treilea an pentru a lansa o rețea de socializare numită Loopt. Cu toate acestea, pare să se afle în mijlocul unei transformări politice în timp ce încearcă să găsească un echilibru.

„Cred că o cursă către AGI este o perspectivă nefavorabilă”, declară Altman. „Și cred că stagnarea în domeniul securității este dăunătoare.” Cu toate acestea, le spune protestatarilor că singura modalitate de a asigura securitatea este prin „progresul capacității” – adică dezvoltarea unor sisteme AI mai avansate și întelegerea lor mai profundă.

„Este amuzant”, spune Altman, „aceași oameni ne vor acuza că nu ne pasă de chestiile pe termen scurt și, de asemenea, că încercăm să mergem la captarea reglementărilor” – ideea că, dacă se pun reglementări oneroase, doar OpenAI și alți câțiva lideri de piață vor avea resursele necesare pentru a se conforma.

Sam Altman înțelege că apariția și avansarea tehnologică a ChatGPT și a altor forme de inteligență artificială vor duce, într-un viitor iminent, la dispariția unui număr considerabil de locuri de muncă în întreaga lume.

„Cred că totul este important. Există intervale de timp diferite, dar trebuie să facem față fiecăreia dintre aceste provocări.Cred că se apropie una foarte serioasă de dezinformare sofisticată; încă unul puțin după aceea, poate despre securitatea cibernetică. Acestea sunt foarte importante, dar misiunea noastră specială este despre AGI. Și deci cred că este foarte rezonabil să vorbim mai mult despre asta, deși lucrăm și la celelalte chestii.

Conform unui recent studiu realizat de Fondul Monetar Internațional (FMI), se estimează că implementarea inteligenței artificiale în diverse forme va avea un impact direct și indirect asupra a peste 60% din locurile de muncă din economiile avansate.

„Cred că acesta va fi cel mai extraordinar salt înainte în calitatea vieții pentru oameni pe care l-am avut și cred că cumva se pierde din discuție.” mai transmite acesta.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNew

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *