Crăciunul în lume. Vezi unde are loc „Parada ridichilor luminate”!

Crăciunul are un farmec aparte în funcţie de locul unde este sărbătorit. Spre exemplu, o tradiţie a elveţienilor este „Parada ridichilor luminate”. Copiii scobesc câte o ridiche, pe care ulterior o împodobesc cu diferite forme de sezon (brăduţi, steluţe).


În Italia, copiii primesc cadourile într-un borcan numit urna destinului, însă nu de la Moş Crăciun, ci de la Befana, o vrăjitoare care vine călare pe o mătură.

Dacă vă întrebaţi cum este Crăciunul în Cuba, atunci trebuie să ştiti că masa tradiţională înseamnă pentru cubanezi friptură de porc şi fasole neagră cu orez şi cu plante tradiţionale (Yuca), sub formă de piure.


În Grecia, copiii cântă în seara de Ajun colinde (kalanda), în schimbul dulciurilor şi al fructelor uscate, pe care le primesc de la credincioşi.
În Ucraina este bine să ai foame de lup şi aşata pentru că aici se serveşte o masă cu 12 feluri de mâncare, din seara de Ajun. Membrii familiei nu vor începe însă să guste bucatele până la apariţia primelor stele pe cer.

Copiii mexicani au propria tradiţie de Crăciun, numita Pinata. Ei se strâng în casa unuia dintre ei, pun monezi şi bomboane într-un săculeţ şi îl agaţă apoi de tavan. Cel care reuşeşte să doboare săculeţul este câştigătorul a tot ceea ce se află în interiorul acestuia.

În România, copii cuminţi merg cu colindul în ajunul Crăciunului. Tradiţia se ţine şi în mediul rural şi în urban unde se merge cu Steaua pentru a se vesti naşterea Domnului Iisus Hristos. Seara se împodobeşte bradul şi, ca prin farmec, peste noapte, Moş Crăciun pune sub braduţ cele mai frumoase cadouri. Ziua de 25 decembrie se sărbătoreşte în familie cu bucate tradiţionale şi veselie.

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

sursa libertatea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *