Potrivit datelor Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR), România ocupă prima poziție în topul țărilor europene în ceea ce privește numărul de accidente rutiere, înregistrând aproximativ 400.000 de astfel de accidente în fiecare an.

Conform UNSAR, în România, despăgubirile plătite pentru fiecare accident sunt cu până la 28% mai mari decât în Polonia, cu 12% mai mari decât în Ungaria și cu 7% mai mari decât în Croația. Astfel, asigurătorii din România acoperă despăgubiri în valoare de peste 2.160 euro pentru fiecare accident, sumă care depășește media înregistrată în alte țări din Europa Centrală și de Est. De exemplu, în Polonia, dauna medie a polițelor RCA este de 1.690 euro, în Ungaria de 1.920 euro, iar în Croația de 2.010 euro.

România se află în fruntea țărilor europene în ceea ce privește numărul de accidente rutiere, înregistrând aproximativ 400.000 de astfel de accidente în fiecare an. Aceste incidente aduc cu sine atât pagube materiale, cât și tragedii, cu vătămări corporale și decese. De asemenea, țara noastră se remarcă și prin despăgubirile plătite în cazul fiecărui accident, bazate pe polițele RCA (dauna medie RCA). Astfel, asigurătorii din România acoperă despăgubiri în valoare de peste 2.160 euro pentru fiecare accident, sumă care depășește media înregistrată în alte țări din Europa Centrală și de Est. În comparație, în Polonia, dauna medie RCA este de 1.690 euro, în Ungaria de 1.920 euro, iar în Croația de 2.010 euro. Aceasta înseamnă că, în România, despăgubirile plătite pentru fiecare accident sunt cu până la 28% mai mari decât în Polonia, cu 12% mai mari decât în Ungaria și cu 7% mai mari decât în Croația, conform informațiilor oferite de UNSAR.

Din nefericire, România se situează în frunte și în ceea ce privește frecvența accidentelor rutiere. Aceasta este dublă față de Polonia, de 2,6 ori mai mare decât în Ungaria și de 3,8 ori mai mare decât în Croația.

Mai multe informații găsiți aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *