Corina Crețu, fost comisar european, consideră că dosarul bătrânilor maltratați este unul zguduitor și susține că faptele petrecute în acele aziluri nu ar fi fost posibile fără un sprijin politic, poate chiar transpartinic.

„Nu este vorba doar de doi-trei oameni care s-au înțeles să facă bani pe seama bătrânilor nefericiți, ci de un sistem întreg. Cred că acest sistem întreg nu ar fi putut funcționa fără o acoperire politică. Este o chestiune care trebuie investigată în profunzime. Cum pot dormi liniștiți acei oameni care au asistat la aceste lucruri?”, a declarat Corina Crețu într-o emisiune la Prima News.

Eurodeputatul consideră că este greu de crezut că factorii de decizie locali nu cunoșteau despre situația din aziluri și afirmă că acest caz va atrage atenția presei străine asupra României și asupra măsurilor pe care statul român le va lua.

„E o situație zguduitoare și indiferent de culoarea politică, dacă am ajuns să ne omorâm bătrânii cu sânge rece fără să se întâmple nimic, încrederea în instituții și politicieni va scădea dramatic”, a adăugat Corina Crețu.

În contextul acestui caz, Corina Crețu a menționat că există oameni care se tem să vorbească în România și a făcut referire la faptul că „toată lumea știe că acolo nimic nu se întâmplă fără să știe domnul Pandele”, făcând aluzie la fostul primar al Sectorului 5, Robert Negoiță, și soțul Gabrielei Firea.

Corina Crețu a subliniat că nu poate crede că Gabi Firea nu știa nimic despre situația din aziluri și că politicienii trebuie să-și asume responsabilitatea pentru acțiunile lor. Ea consideră că acest caz demonstrează o lipsă de umanitate, dincolo de aspectele juridice implicate.

Sursă: stiripesurse

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *