Corina Crețu a fost numită președinte interimar al Agenției pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP) până la finalizarea procesului de selecție pentru conducerea instituției, conform unei decizii a prim-ministrului Marcel Ciolacu, publicată luni în Monitorul Oficial, informează Agerpres.

Informația privind numirea Corinei Crețu a fost anunțată în premieră de G4 și Economedia vineri. Aceasta a declarat că este disponibilă să contribuie la modernizarea României, având în vedere experiența sa de 16 ani la Bruxelles, din care cinci ani în calitate de comisar european.

AMEPIP a fost condusă anterior de Mihai Precup, care a demisionat în luna iulie, după ce s-a constatat că nu îndeplinea cerințele necesare pentru acest post. De asemenea, cei doi vicepreședinți, Ciprian Hodja și Victor Moraru, și-au dat demisiile, rămânând interimari în agenție. Ciprian Hodja nu respecta cerințele de experiență, iar Victor Moraru a fost suspectat de incompatibilitate și conflict de interese, deoarece a participat la selecția membrilor comisiei care l-a numit în funcția de vicepreședinte al AMEPIP.

Înființarea AMEPIP este una dintre reformele asumate de România în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), considerate încă neîndeplinite de Comisia Europeană. Această reformă blochează în prezent cererea de plată numărul 3 din PNRR, în valoare de 2 miliarde de euro.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews