Migrant Farm Workers in Strawberry fields

Un copil a fost vândut de tată ca slugă la o fermă de animale din Covasna.

În vârstă de 13 ani, copilul a fost vândut de tata ca slugă la o fermă de animale din Covasna. El a fost dat proprietarului fermei și pus la muncă în condiții inumane.

În luna octombrie a anului trecut, tatăl lui, un bărbat, de 32 de ani, din judeţul Braşov, a cerut o sumă de bani unui fermier din comuna Zagon. Mai exact, bărbatul a cerut un avans pentru munca pe care urma să o presteze fiul său la fermă.

Timp de câteva luni, copilul a fost cazat în condiţii mizere şi obligat să muncească. Coșmarul lui s-a încheiat la începutul acestei luni. Atunci, poliţiştii au descins în fermă, unde au şi găsit probe incriminatorii.

DIICOT: „În octombrie 2022, în urma unei înţelegeri prealabile, unul dintre inculpaţi a transportat persoana vatămată minoră, în vârstă de 13 ani, fiul său, la o fermă de animale situată pe raza judeţului Covasna, unde, în schimbul unei sume de bani a predat-o către cel de al doilea inculpat, în scopul obţinerii de beneficii materiale periodice ca urmare a muncii prestate de către minor. Persoana vătămată minoră a fost exploatată prin obligarea la executarea unor munci grele, cazată în condiţii insalubre lipsită de orice activităţi adecvate vârstei. De asemenea, ca urmare a lipsei de îngrijire şi a educaţiei elementare, persoana vătămată minoră nu a acumulat cunoştinţe de bază specifice vârstei, nefiind în măsură să scrie sau să citească şi nici să recunoască noţiuni sociale (precum conceptul de bani)”.

Copilul a fost dus într-un centru de plasament. El a fost dus aici pentru a primi îngrijirile necesare. Tatăl copilului și bărbatul care l-a exploatat au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile. 

Sursă: gds.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *