În intervalul 27 octombrie – 2 noiembrie 2023, polițiștii români și colaboratorii din statele membre Schengen au identificat 730 de persoane, 66 de autovehicule și 54 de documente care făceau obiectul unor semnalări în Sistemul Informatic Schengen.

Astfel, 541 de persoane semnalate în Sistemul Informatic Schengen au fost găsite pe teritoriul României, în urma unui schimb suplimentar de informații intermediat de Biroul SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională al Inspectoratului General al Poliției Române.

Polițiștii români au pus în aplicare 18 mandate europene de arestare, au identificat 71 de persoane semnalate de alte state membre pentru refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, 214 persoane căutate pentru a participa la proceduri judiciare și 8 persoane semnalate ca dispărute de către partenerii din statele Schengen.

De asemenea, au fost recuperate 34 de documente și găsite 52 de autovehicule căutate de colaboratorii din spațiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în procedurile judiciare.

În plus, 189 de persoane căutate de autoritățile române au fost identificate de colaboratorii străini pe teritoriul țărilor acestora, datorită schimbului de informații intermediat de Biroul SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională al Inspectoratului General al Poliției Române.

Dintre aceste persoane, 20 erau urmărite de Poliția Română pe baza mandatelor europene de arestare, 15 erau semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, 19 persoane erau căutate pentru participarea la proceduri judiciare, iar 9 erau semnalate ca dispărute de către autoritățile române.

Colaboratorii străini au descoperit, de asemenea, pe teritoriul lor 20 de documente și 14 autovehicule căutate de autoritățile române, în scopul indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

Sursă: IGPR

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *