Emmanuel Macron, Președintele Franței, Apare În Apărarea lui Gerard Depardieu, Condamnând o Presupusă ‘Vânătoare de Oameni’ După Difuzarea unui Documentar Șocant Despre Actor.

Emmanuel Macron a Contrazis Anunțul Ministrului Culturii, Rima Abdul Malak, Referitor la Declanșarea unei ‘Proceduri Disciplinare’ împotriva lui Gerard Depardieu. Acesta Este Vizat de Două Plângeri pentru Viol și Agresiune Sexuală, dar Actorul Respinge Acuzațiile și Este Pus Sub Acuzare în Cele Două Cazuri.

„Există un lucru pe care nu-l voi face niciodată, aceasta este vânătoarea de oameni. Detest asta”, a răspuns şeful statului francez la canalul de televiziune France5.

Preşedintele Republicii s-a declarat „mare admirator al lui Gerard Depardieu (…), un imens actor”. „El a făcut ca Franţa să fie cunoscută, marii noştri actori, marele noastre personaje, în întreaga lume (…) Franţa se mândreşte cu el”, a continuat Emmanuel Macron.

În cadrul aceleiași emisiuni, Rima Abdul Malak a criticat afirmațiile făcute de actor în reportaj, considerând că acestea ‘fac Franța de rușine’. În imaginile difuzate pe France 2 la începutul lunii decembrie, Gerard Depardieu, cunoscut pentru numeroasele sale roluri, inclusiv cel al comisarului Maigret sau al lui Cyrano de Bergerac, a folosit cuvinte misogine și jignitoare îndreptate către femei, inclusiv cuvinte obscene adresate unei fetițe. Emmanuel Macron a criticat miercuri declarațiile lui Rima Abdul Malak, afirmând că aceasta s-a ‘hazardat’ atunci când a menționat o procedură prin care i-ar putea fi retrasă Legiunea de Onoare actorului.

Macron a adăugat că Legiunea de Onoare (înfiinţată în 1996 de Jacques Chirac) „este un ordin asupra căruia eu sunt de fapt cel care decid şi care nu este aici pentru a face morală”. „Prin urmare, nu pe baza unui reportaj sau a vreunui lucru se retrage Legiunea de Onoare unui artist”.

„Puteţi să acuzaţi pe cineva, este posibil să existe victime, dar există de asemenea o prezumţie de nevinovăţie”, a mai spus Macron, exprimându-şi temerea privind bascularea într-o „eră a suspiciunii”. Declaraţiile lui Emmaneul Macron au fost imediat criticate de lideri politici de stânga şi ecologişti din Franţa. Sophie Bussiere, purtătoarea de cuvânt a ecologiştilor, a descris pe reţelele sociale un preşedinte al Franţei „promotor-şef al culturii violului”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *