Franţa a anunţat marţi trimiterea unor întăriri pentru rezolva neplăcerile formate de imigraţia clandestină la frontiera cu Italia, unde numărul creşte, conform AFP.

Numărul migranţilor veniti pe coastele italiene s-a dublat în acest an în raport cu 2022 iar mulţi dintre ei caută să-şi continue drumul spre Franţa, traversând Alpii. Imigraţia este, de mai mulţi ani, un subiect foarte sensibil în relaţiile franco-italiene, notează AFP.

„Avem o creştere de 100% a fluxurilor care afectează regiunea Alpes-Maritimes şi Alpii pe ansamblu”, a afirmat ministrul de interne francez Gerald Darmanin, după o vizită la postul de frontieră din Menton (sud-estul Franţei), anunţând trimiterea de întăriri.

Franța a anunțat săptămâna aceasta că va trimite 500 de ofițeri suplimentari pentru a-și consolida frontierele cu Italia. Acest lucru ar fi si un fel de răzbunare pentru întârzierile Italiei în a ajuta navele umanitare care salvează migranții în Marea Mediterană, conform USNews.

Poliția a patrulat duminică trenuri și drumuri peste graniță, oprind migranții. De-a lungul șoselei de coastă întortocheate care leagă cei doi vecini, traficul a circulat liber din Franța către Italia, dar abia s-a mișcat în celălalt sens. Un reporter de la Associated Press a văzut poliția de frontieră franceză oprind aproape fiecare mașină, făcând șoferii să-și deschidă portbagajul și urcându-se în vehicule mari, cum ar fi autocaravanele.

Numărul militarilor detaşaţi pentru recunoaşterea nocturnă pe munte în cadrul operaţiunii Sentinelle va crește de la 60 la 120 iar efectivele vameşilor vor fi de asemenea dublate, a asigurat ministrul.

Forţele de ordine pot utiliza de acum drone pentru supravegherea punctelor de trecere şi un proiect de lege asupra imigraţiei, care urmează să fie dezbătut în Senat în toamnă, prevede extinderea fâşiei de teritoriu în cadrul căreia migranţii pot fi respinşi, stabilită în prezent la 20 km.

„Multe mijloace tehnologice, o mai bună organizare şi în primăvară, eu sper, o legislaţie care ne va ajuta să luptăm mai eficient”, a spus Darmanin, recunoscând că numeroşi factori, precum instabilitatea în Sahel, vor accentua şi mai mult cresterea migrantilor.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *