Sursă: IGPR

Marți, 5 decembrie 2023, polițiștii de la transporturi au desfășurat acțiuni pentru prevenirea accidentelor în zonele cu treceri la nivel cu calea ferată.

Aceste activități au avut loc la nivel național, vizând reducerea victimizării populației prin accidente produse în proximitatea trecerilor la nivel cu calea ferată.

Pe parcursul acțiunii, s-au făcut verificări în zona a 193 de treceri la nivel cu calea ferată, cu controlul a 893 de vehicule. În urma acestor activități, au fost aplicate 403 sancțiuni contravenționale, dintre care 332 au vizat abateri la regimul rutier și 46 au fost pentru încălcări la trecerea la nivel cu calea ferată.

Totodată, au fost impuse 65 de sancțiuni contravenționale conform Legii nr. 61/1991, republicată, care sancționează încălcările normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Pe parcursul acțiunii, au fost identificate 2 infracțiuni la regimul rutier, conducătorilor auto le-au fost reținute 16 permise de conducere, 11 certificate de înmatriculare și 3 seturi de plăcuțe de înmatriculare.

Exemple de nereguli constatate și sancționate în cadrul acestei acțiuni includ depistarea unui conducător auto care a încălcat marcajul longitudinal continuu pe DJ 203A și a primit o amendă de 870 de lei, precum și suspendarea dreptului de a conduce pentru 60 de zile. În alt caz, un șofer testat alcoolscopic cu rezultatul de 0,74 mg/L a fost condus la Serviciul de Medicină Legală pentru refuzul de a preleva mostre biologice, iar într-un alt caz, un conducător auto a fost sancționat pentru tractarea unei remorci neînmatriculate, fiindu-i reținut permisul de conducere. Un al patrulea incident relatat de polițiști a implicat un șofer care transporta material lemnos fără documente specifice, sancționat contravențional, lemnul fiind confiscat și lăsat în custodia Ocolului Silvic Vaduri.

Sursă: IGPR

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *