logo
RNTV Live

Controale pe drumurile publice din județul Dâmbovița, noaptea trecută

control Dambovita
Erika Stoica

În cursul nopții de 2 spre 3 martie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au desfășurat ample acțiuni de control pe întreg teritoriul județului, în scopul depistării și sancționării faptelor antisociale și pentru asigurarea siguranței cetățenilor.

Peste 160 de polițiști, sprijiniți de luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale și jandarmi, au fost mobilizați pentru aceste activități. Aceștia au efectuat verificări riguroase asupra a peste 700 de autovehicule și au legitimat aproximativ 970 de persoane.

Rezultatele acțiunilor desfășurate au condus la constatarea a trei infracțiuni grave, iar ca urmare a neregulilor descoperite au fost aplicate 418 sancțiuni contravenționale, totalizând o valoare de peste 160.000 de lei.

Din totalul sancțiunilor aplicate, 92 au fost în conformitate cu Legea nr. 61/1991 privind ordinea și liniștea publică, iar 319 pentru încălcări ale regulilor de circulație prevăzute de O.U.G 195/2002.

Pe lângă sancțiunile contravenționale, polițiștii au reținut 12 permise de conducere și au retras 19 certificate de înmatriculare, ca măsuri complementare.

În cadrul acțiunilor de control, au fost depistate mai multe cazuri de conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe interzise. Printre acestea, un bărbat de 21 de ani din Mogosani a fost oprit pentru control pe drumul județean 712A, iar rezultatele preliminare indică posibila prezență a substanțelor psihoactive în organism. De asemenea, un șofer de 50 de ani din Speriețeni și un tânăr de 23 de ani din Buftea au fost depistați conducând sub influența alcoolului.

Toți cei trei șoferi au fost conduși la unități medicale pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii exacte a substanțelor consumate.

În toate aceste situații, polițiștii au întocmit dosare penale pentru conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe interzise conform prevederilor legale. Acțiunile de acest gen vor continua pentru menținerea siguranței pe drumurile publice din județ.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor