Sute de masini second-hand au fost oprite temporar de la comercializare, in Prahova. Masura a fost luata de comisarii  pentru protectia consumatorului dupa ce au constatat ca autovehiculele rulate scoase la vanzare nu aveau afisate toate informatiile  obligatorii.

După ce au fost făcute mai multe reclamații cu privire la modul în care sunt comercializate mașinile second-hand în Regiunea Sud Muntenia, conducerea Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorului a decis să-i verifice pe toți operatorii economici care au această activitate.

Comisarii au constat, în cele mai multe cazuri, că autovehiculele rulate aflate la vânzare nu aveau afișate toate informațiile esențiale. Vorbim, în principal, despre  marca mașinii, capacitatea cilindrică, tipul de combustibil, anul de fabricație, anul primei înmatriculări sau informații cu privire la verificarea kilometrajului, existența eventualelor daune sau numărul anterior de proprietari.

O altă informație importantă pe care trebuie să o menționeze vânzătorii de mașini la mâna a doua este termenul de garanție.

Controalele la vânzătorii de mașini rulate vor continua și în perioada următoare. În prima zi, au fost verificați 17 operatori economici din Ploiești și localitățile limitrofe. Comisarii au luat măsura de oprire temporară de la comercializare până la remedierea deficiențelor pentru un număr de peste 400 autovehicule.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *