Controale in supermaketurile din Dambovita. Inspectorii Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor au avut mai multe actiuni in cadrul carora au prelevat si probe de la  legumele și fructele comercializate în vederea determinării conținutului de reziduri de pesticide și nitrați.

Cum s-a tot vorbit de substanțele care pot afecta grav sănătatea oamenilor, la nivelul DSVSA Dâmbovița au fost constituite echipe care au mers la supermarketurile din Municipiul Târgoviște pentru a efectua controale oficiale și prelevări de probe în vederea determinării conținutului de reziduri de pesticide și nitrați la legumele și fructele expuse la comercializare.

În cadrul acțiunilor, au fost prelevate 8 probe pentru determinarea de reziduuri de pesticide și 2 probe pentru determinarea de nitrați la salată verde. Probele au fost expediate în condiții corespunzătoare la laboratoarele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor de referință din București pentru investigații detaliate.

DSVSA Dâmbovița a precizat că monitorizează în permanență conținutul de reziduuri de pesticide și nitrați și efectuează periodic controale oficiale pentru a se comercializa doar legume și fructe sigure pentru consum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *