logo
RNTV Live

Contractul pentru elaborarea documentației necesare modernizării Transfăgărășanului a fost semnat!

428618461_923576255820898_5626223231621538162_n
Constantin Corina

Contractul pentru elaborarea documentației necesare modernizării Transfăgărășanului, pe tronsonul cuprins între km 104 și km 130+800, a fost semnat cu ofertantul câștigător, Rutier Connex XXI SRL.

Scopul acestui studiu de fezabilitate constă în determinarea soluțiilor tehnice care să permită menținerea Transfăgărășanului deschis pe toată durata anului între Piscul Negru și Cabana Bâlea Cascada, cum ar fi:

  • copertine de protecție din beton
  • lucrări de siguranță rutieră
  • panouri de informare digitale la intrările pe Transfăgărășan (Curtea de Argeș/Cârțișoara) care să arate șoferilor numărul de locuri de parcare libere, condițiile meteo (vânt/polei/temperaturi)
  • zone pentru parcări cu spații pentru comercianți și taxarea lor
  • View Point
  • închiderea sigură a tunelului de la Bâlea Lac
  • îmbunătățirea siguranței în punctele negre cu risc de accidente

Valoarea contractului se ridică la 8,4 milioane de lei, fără TVA, finanțarea provenind din fonduri europene nerambursabile, prin intermediul Programului Transport 2021-2027. Durata contractului este de 12 luni.

Traseul acestui drum spectaculos, care străbate munții Făgăraș și oferă peisaje magnifice, are o lungime totală de 151 km. Drumul începe în comuna Bascov, județul Argeș, și se încheie la intersecția cu DN1, între Sibiu și Brașov, în apropierea comunei Cârțișoara.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor