logo
RNTV Live

Contrabandă cu țigări ucrainene în Suceava – suspecții au fost prinși în flagrant / FOTO & VIDEO

23-12-03-10-08-49big_2
Ștefan Petre

Vineri, 1 decembrie 2023, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava, au efectuat 6 percheziții domiciliare la persoane investigate pentru constituirea unui grup infracțional organizat și contrabandă.

În urma anchetei, s-a descoperit că, în luna noiembrie 2023, cei investigați, cetățeni români și ucraineni, au format un grup infracțional organizat în județul Suceava, cu scopul de a introduce ilegal în România țigarete provenite din afara comunității europene. Acestea erau transportate cu vehicule special amenajate și depozitate în imobilele membrilor grupului, de unde erau redistribuite temporar în alte locații până la vânzare în țară.

Pe 1 decembrie, suspecții au fost prinși în flagrant, deținând țigarete de contrabandă de proveniență ucraineană în vederea comercializării. Tot în aceeași zi, au fost efectuate 6 percheziții domiciliare în județul Suceava, soldate cu descoperirea și confiscarea a 787.280 de țigarete de proveniență extracomunitară, 4 autovehicule folosite în activitatea infracțională și alte mijloace de probă. De asemenea, au fost găsite alte bunuri fără documente de proveniență, predate Direcției Regionale Antifraudă Fiscală Suceava.

În urma audierilor la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava, 3 persoane au fost reținute pentru 24 de ore, iar o altă persoană a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile. Ieri, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Suceava a decis arestarea preventivă a celor 3 reținuți pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română și Biroul Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T. La acțiune au participat și polițiști de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava și jandarmii Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava.

IGPR precizează că, pe toată durata procesului penal, persoanele investigate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale conform Codului de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Sursă: IGPR

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor