logo
RNTV Live

Continuă lupta împotriva caniculei la Ploiești – unde pot primi ajutor persoanele afectate de căldură

Alerta-ANM.-Vine-al-treilea-val-de-canicula-in-Romania.-Temperaturi-de-foc.-Anuntul-meteorologilor-1024×683
Ștefan Petre

Ca urmare a avertizărilor meteo emise pentru perioada 26-27 august 2023, Primăria municipiului Ploiești anunță prelungirea măsurilor dispuse.

Măsurile respective se vor prelungi după ce specialiștii au anunțat încă două zile de disconfort termic accentuat cauzat de caniculă, cu temperaturi ridicate, ale căror valori maxime se încadrează între 33 – 37 gr Celsius și minime încadrate între 17 și 22 grade. ITU (indicele temperatură/umezeală) va depăși pragul critic de 80 de unități. 

Municipalitatea reamintește ploieștenilor de existența, în oraș, a nouă puncte de prim ajutor și de hidratare, care vin în sprijinul persoanelor afectate de caniculă.

Astfel, în zonele intens tranzitate din municipiul au fost amplasate corturi special echipate, unde,  prin intermediul personalului medical specializat, se pot acorda, în intervalul orar 10:00 -17:00, consultații  medicale primare ploieștenilor care prezintă stare de rău, cauzată de disconfortul termic accentuat  înregistrat în această perioadă.

Punctele de prim ajutor și de hidratare, amenajate de municipalitate, sunt semnalizate vizibil cu afișaje speciale care includ o cruce roșie și sunt amplasate în următoarele perimetre din oraș: 

* Piața Aurora Vest;

* Piața Malu Roșu; 

* Parcul Municipal Ploiești Vest (sâmbătă și duminică) 

* Piața Nord;

* Centrul Civic;

* Piața Halele Centrale; 

* Parc dendrologic “Mihai Viteazul”; 

* Gara de Sud;

* Gara de Vest.

Mai mult, sunt prezente surse de apă potabilă în toate piețele agroalimentare din oraș.  

Totodată, în actualul context meteorologic, Primăria Municipiului Ploiești recomandă, în mod deosebit  persoanelor în vârstă, precum și celor cu afecțiuni medicale, să evite expunerile directe la soare și deplasările prelungite în exterior.

Sursă: DIRECŢIA COMUNICARE, RELAŢII PUBLICE ȘI SITUAȚII DE URGENȚĂ

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor