Pentru prima oara, județul Buzău este reprezentat simultan la două târguri de turism importante. Luna aceasta, buzoienii sunt prezenți la Târgul Național de Turism al României, dar și la Târgul Internațional de turism de la Chișinău. Județul Buzău va prezenta holograma ce va reprezenta o pepită de chihlimbar, cea mai mare din lume, care se regăsește în patrimoniul Muzeului Județean Buzău.

În perioada 15-18 februarie 2024, Consiliul Județean Buzău participă la Târgul Național de Turism al României, organizat la București, unde va avea stand propriu de prezentare.

Sub sloganul “Descoperă Buzăul”, se va prezenta oferta turistică a  județului Buzău, de la atracții unice în România: Muzeul Chihlimbarului Colți, Muzeul ”Tabăra de sculptură Măgura”, Vulcanii noroioși, la experiențe culturale și culinare, dar  vor fi informații și despre Geoparcul Internațional UNESCO Ținutul Buzăului.

Una dintre atracțiile principale ale standului va fi holograma ce va reprezenta o pepită de chihlimbar, cea mai mare din lume, care se regăsește în patrimoniul Muzeului Județean Buzău. Vor fi și activități educaționale la standul Buzăului cu ajutorul unui laborator mobil folosit pentru realizarea de ateliere de știință, în special cu cei mici. Nu vor lipsi nici momentele artistice, dar nici produsele tradiționale românești,  

În aceeași perioadă, Consiliul Județul Buzău va prezenta oferta turistică a județului la Târgul Internațional de Turism de la Chișinău, în cadrul standului României.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *