Sursa foto: EMMANUEL DUNAND/AFP/Getty Images

Regimul incompatibilităților pentru participarea în consiliile de administrației ale unităților de învățământ a suferit modificări. Acestea au fost adoptate marți dimineața de către Comisia de Învățământ din Camera Deputaților, ca amendamente la proiectul de lege al învățământului preuniversitar, informează Edupedu.ro

„Cu excepția directorului și directorului adjunct, nu poate face parte din consiliul de administrație personalul didactic de predare, de conducere, îndrumare și control, precum și personalul didactic auxiliar care are și calitatea de părinte al unui elev înmatriculat în respectiva unitate de învățământ, respectiv persoana care a fost condamnată pentru o faptă penală săvârșită cu intenție, până la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnării, sau cadrul didactic care are o sancțiune disciplinară neradiată“. Aceasta este noua formă sub care a fost adoptat articolul 123, alineatul 8.

Preluată de către comisia amendamentelor și susținută de Ministerului Educației, Partea îngroșată a fost adăugată la propunerea USR.

„Hotărârile privind angajarea, motivarea, evaluarea, recompensarea, răspunderea disciplinară şi disponibilizarea personalului didactic se iau la nivelul unităţii de învăţământ de către consiliul de administraţie, cu votul majorității membrilor consiliului de administrație. Prezenta este încă o modificare adusă la alineatul 10.

În prezent hotărârile CA erau luate cu 2/3 din voturi.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *