Confuzie totală la Primăria Ploiești, după publicarea în Monitorul Oficial a articolului 87 care modifică legea 161/2003.
Din textul articolului se înțelege că viceprimarii nu mai pot vota în Consiliul Local, funcția fiind incompatibilă cu cea de consilier local.
Același lucru se întâmplă și în cazul vicepreședinților Consiliului Județean, care nu mai pot fi și consilieri județeni.
Studiind legile, aleșii ploieșteni au intrat și mai mult în ceață.
De exemplu, în cartea în care comentează o altă lege care se referă la statutul viceprimarilor, legea 215/2001, Mihai Apostolache scrie că “statutul de viceprimar nu este incompatibil cu cel de consilier local, prin urmare, viceprimarul odată ales își păstrează și calitatea de consilier local, dar nu primește indemnizație de consilier local, ci doar de viceprimar. În trecut, odată ales viceprimar, un consilier local își pierdea calitatea de consilier, cele două funcții fiind considerate incompatibile. În legislația românească, sunt reminiscențe ale acelei perioade, dovadă fiind dispozițiile articolului 87, aliniatul 1, litera a din Legea nr 161/2003 care stabilesc faptul că funcția de viceprimar este incompatibilă cu cea de consilier local, aspect care impune o intervenție legislativă în vederea corelării dispozițiilor legii 161/2003 cu cele ale legii 215/2001 și ale legii 393/2004. Celelalte drepturi ale primarului și ale viceprimarului, dar și îndatoririle acestora sunt reglementate în legea 393/2004”.