logo
RNTV Live

Conform unui studiu, temele de matematică pot avea efecte mai negative decât pozitive

educatie-invatamant-studiu-carti-scoala
Constantin Corina

Este frecvent ca părinții să îi ajute pe copii la temele de matematică după orele de școala. Cu toate acestea, modificările recente în programele școlare și în metodele de predare au complicat munca părinților de a acorda asistență.

Această provocare influențează încrederea copiilor și abilitatea lor de a învăța matematica într-un mod eficient. Conform unui studiu realizat de Universitatea din Australia de Sud, unele teme de matematică pentru acasă pot fi mai degrabă dăunătoare decât benefice.

Când temele pentru acasă sunt prea complexe pentru ca un copil să le realizeze singur sau necesită asistență considerabilă din partea părinților, pot apărea experiențe negative atât pentru copil, cât și pentru părinte.

„Atunci când este prea complex ca un elev să fie finalizat chiar și cu sprijinul părinților, ridică întrebarea de ce a fost stabilită ca sarcină de teme pentru acasă în primul rând. Știm că părinții joacă un rol cheie în sprijinirea copiilor lor în școlarizare. Când copiii au nevoie de ajutor, părinții lor sunt adesea primii la care apelează. Dar mulți părinți nu sunt siguri de strategiile și abordările actuale ale matematicii pe care copiii lor le învață, deoarece acestea s-au schimbat mult de când erau la școală. La fel ca multe lucruri, predarea matematicii a evoluat de-a lungul timpului.

Dar când părinții își dau seama că au încercat și -metodele adevărate sunt diferite de cele pe care copiii lor le învață, poate fi greu de adaptat, iar acest lucru poate adăuga o presiune nejustificată.Când copiii își văd părinții luptă cu temele de matematică sau unde temele de matematică devin un loc comun de frustrare pentru familii, poate duce la negativitate de-a lungul generațiilor.” spune profesorul O’Keeffe, implicat in studiu.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor